Preskoči na sadržaj

Košarica

Vaša košarica je prazna

Uvjeti Kupnje

OPĆI UVJETI POSLOVANJA PICARD.HR

OBRAZAC ZA POVRAT

Kontakt podaci

NOVE BOJE ZVUKA d.o.o.
Ulica Grada Vukovara 52, 10 000 Zagreb
OIB 91788925910

Telefon: 01 233 76 19
E-mail: info@bojezvuka.hr ili picard@bojezvuka.hr

 

Način plaćanja

PLAĆANJE

Naručene artikle s troškovima dostave Kupac može Prodavatelju platiti općom uplatnicom, internetskim bankarstvom ili kreditnom karticom.

Ukoliko plaćate općom uplatnicom ili internetskim bankarstvom pod poziv na broj potrebno je prepisati poziv na broj koji ste dobili u e-mailu sa svim podacima o narudžbi te u opis plaćanja upisati Vaše ime i prezime.

Ukoliko plaćate kreditnom karticom, možete platiti jednom od sljedećih kartica: Maestro, Visa, MasterCard, Visa Premium i Diners.

Ukoliko ne izvršite uplatu u roku 48 sati od slanja narudžbe, narudžba se smatra nevažećom i briše se.

     

 

Izjava o privatnosti

NOVE BOJE ZVUKA d.o.o se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici NOVE BOJE ZVUKA d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Uvjeti dostave

Na NOVE BOJE ZVUKA  d.o.o Zagreb webshopu dostavu od Prodavatelja do Kupca vrši dostavna služba koju je odabrao NOVE BOJE ZVUKA  d.o.o Zagreb na cijelom teritoriju Hrvatske. Dostava je besplatna za narudžbe veće od 70 EUR. Za narudžbe manje od 70 EUR dostavu plaća kupac ovisno o mjestu stanovanja i težini proizvoda.
U trenutku kad je kupac finalizirao narudžbu na NOVE BOJE ZVUKA  d.o.o Zagreb Picard.hr webshop-a prima obavijest i račun putem e-maila.
Proizvodi moraju biti adekvatno pakirani za prijevoz robe.
Pod adekvatnim pakiranjem pošiljke podrazumijeva se stavljanje sadržaja pošiljke u odgovarajuću ambalažu (omot, kutiju, kovčeg i sl.) zbog sprječavanja oštećenja ili umanjenja njenog sadržaja ili sadržaja drugih pošiljaka za vrijeme prijevoza.
Pakiranje mora odgovarati sadržaju i obliku pošiljke, veličini, masi i vrijednosti pošiljke te uvjetima i duljini relacije na koju se prenosi.

Vrijeme dostave za proizvode koje nemamo na lageru ili za manje količine naručenih proizvoda može iznositi i do 30 dana.

 

Uvjeti povrata i reklamacije

NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb posreduje u reklamacijama od strane kupca prema dobavljaču na način da je portal NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb webshop-a komunikacijski kanal preko kojeg informacija o reklamaciji ide od kupca prema prodavateljima.

Reklamacija od Kupca je pravovremena ako je podnijeta u zakonskom roku od 14 dana od datuma primitka pošiljke od strane dostavne službe NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb webshopu.

Prodavatelj se obavezuje prihvatiti sve reklamacije od Kupca u zakonskom roku koji je predviđen za trgovinu putem Interneta i snositi troškove dostave.
U slučaju da Kupac prije nego što je primio pošiljku odustane od kupovine iz bilo kojeg razloga u zakonskom roku NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb će Kupcu vratiti cjelokupan iznos uplate umanjen za eventualne već nastale troškove dostave.
Odgovornost NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb odnosi se samo na odgovornost trgovinskog zastupnika te obveze utvrđene ovim Općim uvjetima poslovanja. Sporne odnose koji proistječu iz Ugovora o kupoprodaji rješavaju Prodavatelj i Kupac. NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb otklanja odgovornost za sve što nije obuhvaćeno obvezom trgovinskog zastupnika iz Ugovora o trgovinskom zastupanju zaključenom s Prodavateljem te ovim Općim uvjetima poslovanja.

Nakon preuzimanja robe kupac može u roku od 14 dana vratiti preuzetu robu prodavatelju pod slijedećim uvjetima:

Ako vraća neraspakirani proizvod u originalnoj ambalaži kupac snosi troškove dostave i otpreme a prodavatelj će mu vratiti čitavu uplaćenu kupoprodajnu cijenu za proizvod.

Ako vraća raspakirani proizvod koji nije koristio i originalnu ambalažu kupac snosi troškove dostave i otpreme, a prodavatelj će mu vratiti uplaćenu kupoprodajnu cijenu za proizvod umanjenu za 20%.

Ako vraća korišteni proizvod kupac snosi troškove dostave i otpreme, a prodavatelj će mu vratiti uplaćenu kupoprodajnu cijenu za proizvod umanjenu za 50%.

Ako je kupac naručio proizvod koji je naručen isključivo za njega nema mogućnosti povrata proizvoda, osim u slučaju reklamacije proizvoda

Prodavatelj određuje u koju kategoriju spada vraćeni proizvod nakon što mu ga kupac vrati.

Proizvod koji bude oštećen nakon preuzimanja od strane kupca prodavatelj nema obvezu preuzeti u povratu, te nema obvezu povrata uplaćene kupoprodajne cijene.

Proizvod koji nema garanciju i svu pripadajuću dokumentaciju koja je bila u proizvodu nakon preuzimanja od strane kupca, prodavatelj nema obvezu preuzeti u povratu, te nema obvezu povrata uplaćene kupoprodajne cijene.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili u roku od 30 dana od odobrenja povrata sredstava.

Da bi ostvario pravo na jednostrani raskid, potrošač mora trgovcu pisano dostaviti obavijest u kojoj navodi da raskida ugovor. Obavijest mora biti napisana na trajnom mediju i sadržavati podatke koji su niže naznačeni. a može biti dostavljena kao pismo poslano poštom ili elektronička pošta.

Pravo na jednostrani raskid ugovora počinje teći od datuma isporuke, tj. datuma za osobno preuzimanje pošiljke.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422).

NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Predmnijeva se da je nedostatak koji se pojavio u roku od šest mjeseci od prijelaza rizika postojao u vrijeme prijelaza rizika, osim ako NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb ne dokaže suprotno ili suprotno proizlazi iz naravi stvari ili naravi nedostatka. NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak.

MATERIJALNI NEDOSTATAK POSTOJI:

· ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,

· ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je Kupac nabavlja, a koja je bila poznata NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb ili mu je morala biti poznata

· ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,

· kad je NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,

· ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je Kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),

· ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji,

· ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.

· ako je Kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku Kupca da sklopi ugovor.

NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati. NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb ne odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostatke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14.) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora.

Prigovor također možete poslati putem:

1. Pošte na adresu:

NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb
Ulica Grada Vukovara 52d, 10000 ZAGREB HRVATSKA

2. Putem elektroničke pošte na e-mail adresu: picard@bojezvuka.hr

Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.
Prigovor mora sadržavati ime i prezime podnositelja prigovora, adresu za dostavu odgovora i datum podnošenja prigovora.

Izmjena

NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Uvjeta kupnje, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz WebShop kao i sav ostali sadržaj NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb webshop-a zbog čega su Korisnici NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb webshop-a dužni prilikom svake posjete istoj web stranici pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb bilo kakve odgovornosti.

Ostale internet stranice

Kada NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb webshop odgovarajućim linkovima pruža mogućnost posjeta drugih web stranica drugih osoba, iste nisu u vlasništvu NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb i ovi Uvjeti kupnje u slučaju korištenja predmetnih web stranica ne primjenjuju se u odnosu na NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb i Kupca. NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb te web stranice ne kontrolira i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo koju od njih ili njihov sadržaj. Posjet tim stranicama u cijelosti je na vlastiti rizik Kupca i NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb ne snosi nikakvu odgovornost.

Obavijest o jednostranom raskidu ugovora

Potrošač može, ne navodeći razlog, jednostrano raskinuti ugovor, u roku od 14 dana od dana sklapanja ugovora ili po njegovom primitku.
Pravo na jednostrani raskid ugovora počinje teći od datuma isporuke tj. od datuma za osobno preuzimanje pošiljke.
Da bi ostvario pravo na jednostrani raskid potrošač mora trgovcu pisano dostaviti obavijest u kojoj navodi da raskida ugovor. Obavijest mora biti napisana na trajnom mediju i sadržavati podatke koji su niže naznačeni, a može biti dostavljena kao pismo poslano poštom ili elektronička pošta.

Ukoliko potrošač koristi svoje pravo na jednostrani raskid, neće snositi s tim u vezi nastale troškove osim izravne troškove povrata robe. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.
Obavijest o jednostranom raskidu ugovora mora sadržavati sljedeće podatke:

1. Ime, prezime i adresu potrošača

2. Naziv i adresu trgovca (NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb, Ulica grada Vukovara 52D, 10000 Zagreb)

3. Naziv artikla i broj narudžbe ili računa te datum računa

4. Potpis potrošača (ako se obavijest predaje u fizičkom obliku) te datum obavijesti

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje te ga elektronički ispuniti i poslati na e-mail adresu: picard@bojezvuka.hr
Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

 

Općeniti uvjeti poslovanja

UVJETI POSLOVANJA
Molimo Vas da pozorno pročitate uvjete korištenja prije korištenja www.picard.hr internet stranice na bilo koji način.

Usluge internetske trgovine www.picard.hr  NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb vrijede za kupce sa prebivalištem na području Republike Hrvatske.

Proces kupnje potrebno je završiti do kraja.

Kupac možete postati ukoliko ste punoljetna osoba, starija od 18 godina, i ukoliko prihvaćate naše ovdje navedene uvjete korištenja, opće uvjete poslovanja i uvjete kupnje koji su dostupni neposredno prije završetka kupnje.

Cijene prikazane u Internet trgovini www.picard.hr su maloprodajne cijene i izražene su u valuti EUR

Narudžbom proizvoda putem Internet trgovine NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb prihvaćate uvjete kupnje koji su navedeni na Internet trgovini.

Kupac je svaka osoba koja elektronički naruči proizvod. Kupac je svaka prava ili fizička osoba koja naruči proizvod/e prihvaćanjem ponude koja mu se izdaje u elektroničkom ili pisanom obliku, te izvrši plaćanje u punom iznosu koji se od njega traži u ponudi. Kupac nije osoba koja samo zatraži informativnu ponudu putem www.bojezvuka.hr internet stranice.

Kupoprodajni ugovor između korisnika i NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje RH.

Tvrtka NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb obvezuje se poslovati u skladu sa legitimnim zakonima Republike Hrvatske.

NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb zadržava pravo ne izvršiti naplatu i dostavu proizvoda kupcu ako je kreditna/debitna kartica neispravna ili se ne može autorizirati.

NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb zadržava pravo ne izvršiti naplatu i dostavu proizvoda kupcu ako postoji sumnja u prijevaru ako pri tome elektroničkom poštom ili telefonskim pozivom obavijesti kupca.

NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb zadržava pravo ne izvršiti naplatu i dostavu proizvoda kupcu ako nije moguće kontaktirati kupca.

NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb zadržava pravo ne izvršiti naplatu i dostavu proizvoda kupcu ako je adresa ne postojeća ili se iz danih podataka ne može dostaviti proizvod na tu adresu.

Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda od strane NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb zbog toga što proizvod trenutno nemamo na zalihi ili ga više ne možemo naručiti od dobavljača, dužni smo kupca obavijestiti pismenim putem te kupac tada može odlučiti:

– želi li otkazati narudžbu i u tom slučaju naplata niti dostava neće biti realizirana;

– prihvatiti novi rok isporuke, ukoliko proizvod možemo naručiti od dobavljača i tada moramo kupca obavijestiti o očekivanom roku isporuke;

– ukoliko ne možemo identičan proizvod naručiti od dobavljača po identičnim uvjetima, tada možemo kupcu ponuditi zamjenski proizvod sličnih karakteristika, po tada važećoj cijeni za taj proizvod.

JEZIK

Glavni jezik komunikacije je hrvatski književni jezik. Sporedni je engleski.

CIJENE

Cijene su izražene u valuti Euro (EUR), sadrže PDV, vrijede za sve načine plaćanja u trenutku obavljanja kupnje.

Cijena robe utvrđena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.

Takve situacije su izvanredne i za njih se unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

AKCIJSKA PRODAJA

Tvrtka NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju.

Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.

Nakon proteka roka akcijske prodaje, tvrtka NOVE BOJE ZVUKA d.o.o Zagreb neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

RASKID UGOVORA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor (na primjer, ugovor o kupnji pojedinog proizvoda) ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.
Ugovor možete raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju.

U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Izravne troškove povrata robe obavezni ste snositi sami.

Posebno napominjemo da ste odgovorni za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Prihvaćanjem ovih općih uvjeta, prihvatili ste i odredbe spomenutog pravilnika.

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva.

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na ovom linku: Zakon o zaštiti potrošača.